Dette vil være den tredje delen her på Shepherds hvor vi forteller om den spennende og lange historien bak linedance. Denne gangen skal vi ta for oss hvordan linedance fortsatte å utvikle seg i løpet av 90-tallet, en periode hvor det igjen utviklet seg utrolig raskt og det dukket opp mye nytt. Dette vil være den nest siste delen av vår historie fortelling som startet på 50-tallet og den siste vil handle om hvordan linedance er den dagen idag.

linedance historie 90-tallet

Linedance – Historien fra 1990- tallet


På 90- tallet startet det hele med Billy Ray Cyrus sin store hit “Achy Breaky Heart” som ble lansert i 1992. Dette var med på å sørge for at vestlig linedance plutselig ble bragt frem i hitlistene og alle ble interessert i denne flotte dansen som country stjernen hadde fått en hit med. Kun to år senere var det Max Perry som plutselig fikk en hit som gikk verden rundt, dette var en dans hit som ble laget til sangen “Swamp Thing” av bandet The Grind. Dermed fikk dansen selvsagt tittelen “Swamp Thang”. Denne sangen var veldig annerledes enn alt annet som hadde inspirert linedance tidligere da det var en techno sang. Denne sangen hadde tatt med elementer av banjo og hjalp derfor med å starte en helt ny trend innen dans til annen musikk en country musikk.

På midten av 90-tallet var det en periode hvor vestlig country musikk ble sterkt påvirket av populæriteten av selve line dansen. Denne påvirkningen var faktisk såpass stor at Chet Atkins gikk ut å sa “The music has gotten pretty bad, I think. Its all that damn line dancing”.

Når det var på tide å bringe line dancing til det neste nivået gikk Jo Thompson, Scott Blevins, Max Perry og flere andre sammen. De begynte å bruke rytmer fra ballsal musikk.

Leave a Reply