Sist her hos Shepherds begynte fortellingen av historien bak linedance og hvordan det hele utviklet seg. Det begynte selvfølgelig med begynnelsen som var fra 1950- tallet og helt frem til 1970- tallet. Denne gangen skal det fortsette med historien om linedance fra 1980- tallet, en tid for denne typen danse fortsatte å utvikle seg i flere retninger og med inspirasjon fra flere steder.

linedance 80-tallet historie

Linedance – Historien fra 1980- tallet

I løpet av 80- tallet viste det seg at det skulle dukke opp over ett dusin ulike varianter av linedance, noe som selvsagt ble laget spesielt for utvalgte country låter. Allerede i 1980 hvor filmen Urban Cowboy ble lansert startet det en helt ny trend innen linedance. Filmen handlet nemlig om hvordan skillet mellom country musikk og pop musikk ble mindre og det skapte dermed stor interesse for hele country kulturen. Dermed ble det mer “western” mote, musikk og selvfølgelig dansene som hørte til.

Mange av de tidligste dansene hadde fortsatt en stor innflytelse fra disco musikken og disco dans. Et perfekt eksempel på dette er The Chicken Dance, en dans som ble adoptert i løpet av 80- tallet. Senere på 80- tallet dukket det opp dansen med navnet “Boot Scootin Boogie”, en dans som ble koreografert av selve Bill Bader. Det tok ikke lang tid før det dukket opp flere versjoner av denne dansen, spesielt etter at The Brooks and Dunn skapte en egen versjon av sangen. Faktisk resulterte det i minimum 16 nye versjoner av linedance som inneholdt “Boot Scootin Boogie” i tittelen sin. En av disse var av Tom Maddox og Skippy Blair.

Leave a Reply