Det er en lang historie bak fenomenet linedance og for alle de som er interessert i denne formen for dans, kan det kanskje være ganske spennende å vite nettopp denne historien. Derfor tenkte Shepherds at vi kunne fortelle litt om hvordan det hele startet, hvordan det utviklet seg og hvordan det har blitt slik det er idag.

line dance historie 1950 1970

Det startet på 50-tallet

Linedance sin historie begynte allerede på 1950-tallet hvor det aller først var Madison som var den populære formen for linedance. Ti år senere skjedde det allerede store forandringer og dansen “San Francisco Stomp” ble definisjonen av den moderne line dance. Det er flere ulike typer line dance som har blitt til gjennom ulike sanger som har blitt skrevet. Faktisk er det iallefall fem typer som blir koblet til western og country musikk som ble laget på 70- tallet. To av disse er Walkin Wazi og Cowboy Boogie, hvor begge to har blitt datert til 1972.

Da er det kanskje mange som er klare over at 1972 kun var fem år før disco bevegelsen i musikk ble skapt av den populære filmen Saturday Night Fever. Den filmen startet en helt ny trend da den ble lansert i 1977. Samtidig som dette dukket det en ny line dance opp, nemlig Tush Push. På midten av 70-tallet dukket også The Electric Slide opp, en line dance som var sterkt påvirket av Disco musikken. Helt på slutten av 70-tallet dukket det til slutt opp hele tre former for line dance til, the Nutbush, L.A Hustle og Bus Stop.

Leave a Reply