Det er mange som holder på med linedance som etterhvert har utviklet sine egne måter og teknikker å mestre nye danser på. For de som er nye innen linedance og som ikke har opparbeidet seg så mye erfaring enda, kan det derimot være greit med noen få, men nyttige tips. Dette er selvsagt også tips som erfarne linedansere kan benytte seg av dersom de ønsker å bli bedre og utvikle seg videre.

Prøv deg på våre tre tips

1. Første tips er å lære seg å telle, for line dancing er nemlig ikke så vanskelig som det i utgangspunktet kan virke. Dette er så lenge en klarer å telle seg gjennom hele koreografien iløpet av dansingen, absolutt alle steg må tross alt passe inn til musikken.

2. Neste tips er å lære seg at mesteparten skjer innimellom stegene i dansen. Stegene og selve dansen er tross alt allerede blitt bestemt, derfor har måten en danser på mellom stegene utrolig mye å si. Det er her dansere kan innføre litt av sin egen stil gjennom både hoftebevegelser, i overkroppen eller i armene.

3. Gjenkjenn forskjellen mellom “step” og “touch”. Den førstnevnte er hvor en skifter vekten sin over på foten og den sistnevnte er hvor en ikke endrer vekten på sin fot. Det er “touch” som ofte brukes når retningen i dansen skal forandres, dette er derfor et utrolig viktig og godt tips å ta med seg.

Leave a Reply