staysmann

I kjølvannet av TV-programmer som Skal vi danse har dansing for alvor kommet inn i stuene til folk. Her får en også se mennesker som i utgangspunktet ikke kan danse, lære seg avanserte danserutiner. Det er noe som absolutt har vært med å heve bevisstheten rundt dansing, som underholdningsform.

Dansing som lørdagsunderholdning

Den første sesongen ble sendt i 2006 med Guri Solberg og Tommy Steine som programledere. De hadde tidlig en sans for å velge en eklektisk blanding mennesker, som gav danseentusiasme et usannsynlig ansikt. I første sesong deltok blant annet komiker Terje Sporsem og sjakkspiller Simen Agdestein. Programmet gjorde det mulig for b-kjendiser som Sporsem å ta steget opp i a-sjiktet.

Høsten 2008 oppnådde Skal vi danse et snitt på over 800 000 seere. Denne sesongen inneholdt folkekjære kjendiser som Tor Endresen og Tore André Flo. Programmet har vært en av de lengstlevende suksessene til TV2 da de har holdt konseptet gående i nærmere ti år.

Rumpa bar

Det at pardans som underholdningsform har gjort comeback kom som en gledelig overraskelse på mange. Og selv om det ikke har ført til en massiv boom av nye dansere til studioene har programmet absolutt vært med på å heve pardansens status som aktivitet og konkurranseform.

Vi har også fått vår porsjon med morsomme hendelser, som da dommer Tor Fløysvik valgte å belønne Eli Hagen med et kyss, på tross av at Carl I. Hagen satt blant publikum. For ikke å snakke om da vinneren i 2013 Eirik Søfteland danset med rumpa bar i finalen.

– Skal jeg først bruke kilt, skal jeg gjøre det skikkelig, sa Søfteland til VG den gang.

Det vekket også oppsikt da tidligere toppmodell Mona Grudt danset med et smykke til en  verdi av 750 000 kroner. Alt i alt var det 18 karat hvitt gull fullstappet av diamanter.