nashnash

Nashville er countrymusikkens Mekka, og stedet hvor alle som er glad i å danse på rekke bør dra minst en gang i livet. Her kommer man tett på kjernen av linedance og det florerer av barer med god musikk og ypperlig linedance.

Hvordan dra til Nashville?

Det går ingen direkteflyvninger fra Norge til Nashville, men man kan fly via Amsterdam. Prisen på billettene varierer fra 6000 kr til 9000 kr tur/retur. Alternativt kan man fly til Atlanta, som er en mer trafikkert flyplass med flere avganger, noe som kan gjøre reisen både billigere og mer komfortabel. Aberet er at en da er avhengig av en 4 timers busstur fra Atlanta til Nashville, det positive er at en får sett store deler av Georgia og Tennessee, samt at bussbilletten kan koste så lite som 1 dollar, alt etter hvor tidlig ute man er med å booke billetter.

alloffame

Steder å besøke

Country Music Hall of Fame and Museum er et must for alle – ikke bare country og linedance-entusiaster. Det er verdens største musikkmuseum og har alltid aktuelle utstillinger gående.

Ta en stripe ned Music Row hvor du finner RCA Studio B, stedet hvor Elvis spilte inn over 200 sanger og hvor artister som Roy Orbison, Dolly Parton, Chet Atkins og Eddy Arnold spilte inn flere av sine største hits.

På Wildhorse Saloon kan du spise et utsøkt kjøttmåltid og nyte en lokal øl med live country på øret og linedance på gulvet. Skulle du ønske å begi deg ut på dansegulvet etterhvert, er du mer en velkommen til det. Eventuelt kan du følge VGs anbefaling å ta turen på Tootsie’s Orchid Lounge.

linedddddans

Når bør man dra?

Den første uken i januar foregår verdensmesterskapet i countrydans og her har selvsagt linedance en sentral posisjon. Selv om du ikke er i verdenstoppen kan man faktisk delta i mange ulike aktiviteter, for det foregår mange ulike kurs, workshops og konkurranser for alle nivåer. Dersom man virkelig ønsker å komme inn på innsiden av dette massive arrangementet kan man registrere seg som frivillig, da blir man en av gjengen og får tilgang på tilbud og opplevelser som ikke er alle forunt.