dans

Når man begynner å dra på årene blir det ofte flere tebrød og kaffeselskap enn energibarer og aerobic-økter. Trening alene er som oftest veldig kjedelig, derfor kan dans være et morsomt og sosialt alternativ.

Dans i glede – dans for livet

Med over 12 000 medlemmer er Seniordans Norge en av de største danseorganisasjonene i landet. Her har man sjansen til å bedre fysikken, den mentale tilstanden og fremfor alt bygge ut det sosiale nettverket. Smilet og latter er aldri langt unna hos Seniordans Norge, det er ingen prestasjonskrav – trivselen og gleden er det viktigste her.  Danseforeningen har avdelinger fra Agder i sør til Finnmark i nord og ved å kontakte Forbundskontoret på Moelv, får du vite hvilken region du hører til.

Dans som terapi

Dans fungerer også ypperlig som terapi, der fysioterapeutens opplegg kan føles traust og kjedelig kan et danseopplegg være mye mer lystbetont. Terskelen for å sette i gang med dans er ofte det som holder folk tilbake, men alle må begynne et sted og de fleste kursene krever null formell dansetrening i forkant. Det begynner alltid lett både fysisk og ferdighetsmessig. Dersom du har noen plager eller skader er det bare å ta dette opp med innstruktøren på forhånd, da vil du alltid bli møtt med forståelse.

Dans er en aktivitet som både brenner kalorier og får hjertet til å pumpe, både på den ene og andre måten. Det finnes mange aktivitetssentre som tilbyr dans. Enten du er typen som liker å riste på rumpa med noe samba, eller fortrekker en elegant wienervals finnes det nok av tilbud til akkurat deg. Aktiv i Oslo er et av sentrene som har dansetilbud for alle nivå og aldre, i likehet med Seniordans Norge er det en ypperlig plass for å røre på kroppen og møte nye venner.