jhjhline

Linedance passer til svært mange ulike musikkstiler og i mange forskjellige anledninger. Det er en ypperlig måte å få folk ut på dansegulvet. De mest populære dansene blir danset under bryllup, bursdager og andre festlige anledninger. Har man lært seg de vanligste dansene vil en aldri være helt fortapt i en slik anledning. Vi har samlet de vanligste utgavene  i en kort guide slik at du kan være noenlunde forberedt.

The Electric Slide

Dette er en av de vanligste dansene. Stegene er enkle og musikken sakte nok til at selv nybegynnere klarer å henge med. Dette er en klassiker på skoledanser, bryllup og lignende.

Cha Cha Slide

Cha Cha Slide er en dans som passer bra til funky rytmer og er i likhet med Electric Slide enkel å lære.

Boot Scootin Boogie

En annen enkel og utbredt dans er Boot Scootin Boogie. Dette er en typisk country-dans som gjøres best med cowboy-støvler. Den passer perfekt for alle country-entusiaster som ønsker å komme i gang med linedance.

Samling av danser

Cotton-Eyed Joe ble kjent som låt for mange gjennom Rednex til superhit med samme navn, men den er altså også en dans som er svært artig. En annen dans som får frem smilet hos både dansere og publikum er Chicken Dance, den er faktisk vanskeligere enn den ser ut, men veldig gøy når den sitter. Macarena er en annen linedance som ble kjent for et stort publikum gjennom en tilhørende popsang og er kanskje den linedancen som flest folk kan. Eller ihvertfall kan deler av. The Hustle er en annen klassiker, men er nok mest kjent for linedance-menigheten i likhet med Tush Push som gjerne er for viderekommende. The Stroll er en skjult perle som alltid er bra når den dras frem og befinner seg på midten av skalaen når det kommer til vanskelighetsgrad.